Vándorbölcső

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAMOT több településen is elindítottuk már, mely alapító tagjaink tapasztalatára épül, mert Magyarpolányban hat évvel ezelőtt elkezdett Falubölcső és az erdélyi Vándorbölcső programnak az Egyesületben tovább gondolt változata. Célunk, hogy a Kárpát medencében minél több újszülött kapjon ajándékba egy-egy bölcsőt, melyet addig használhat, amíg ki nem növi.
Egy kis ringatózás megnyugtat és elaltat minden pici babát. Miskolcon a Szinva parkban az első emeleten vannak kiállítva a a vándorbölcsők, amiket ingyenesen elviszünk és el is hozunk, ha már nincs szükség rá.

 Bölcsőket hozzuk és visszük, amikor kérik és örömmel adjuk hírül, hogy kapunk is adományba bölcsőket. Most 3 bölcső várja, hogy egy pici baba aludja benne az igazak álmát.

Vándorbölcső igénylés Miskolcon: +36 30 9058113 vagy  lajtos.julianna@eltetokapcsolatok.hu

Hét vándorbölcső közül az egyiket 2024. június 26-án adtuk át és hamarosan Viktor baba fogja használni, amíg szüksége lesz rá.

 

2023. október 11-én Szentisvánbaksán adtunk át egy bölcsőt, ahol  Alina Judit baba alhat benne családja körében. 

 

2023. szeptember 15-étől Szikszón a Pillangó Biztos Kezdet Gyerekházban ismerkednek a mamák és a babák a ringatás nyugtató hatásával. Egy bölcső ott szolgálja kis lakóit.  

Miskolcon 2023 április 29-én adtuk át a bölcsőt egy pici lány érkezéséhez. Zoé hamarosan élvezheti a száz éves bölcső kényelmét. Anyukája Blanka is azt vallja: eleink is tudták miért jó bölcsőben ringatni a kicsiket. Jó egészséget kívánunk a családnak!

                                         

Budapesten: Csodálatos új lakócska költözött a zuglói bölcsőnkbe. Sok kis és nagy kezecske fogja ringatni, és őrizni a nyugodt álmát.

Magyarpolányban: Vándorbölcsőnkkel ma is egy kedves családhoz látogattunk Ajkarendekre. Bernadett és Adrian családjának sok örömet kívánunk.

Miskolcon: 2022. december hónapban Miskolcon az egyik vándorbölcső Edina baba nyugodt alvóhelye lett néhány hónapra. Kazincbarcikán is lesz egy pici leányzó. Hanna hamarosan birtokba veszi a bölcsőt. Jó egészséget kívánunk a családoknak!

Úgy alakult, hogy minden bölcsőnk családhoz került, így most szívesen fogadunk bölcső felajánlást. Ha már csak útban van otthon a bölcső, akkor lehet belőle vándorbölcső. Kiállítjuk a Szinvaparkba ahol most nincs bölcső.

A kárpát-medencei összetartozást erősíti, hogy a bölcsők egy részét átadjuk egy másik régiónak, így az erdélyi kisbabákat magyarországi, a felvidékieket erdélyi, míg a magyarországiakat felvidéki bölcsőben fogják ringatni. Már nyolc olyan bölcső van, ami várja kis lakóját.

A Vándorbölcső program fontossága a mai helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a társadalmi összefogás, az egymásra való odafigyelés a segítés, az mind hozzájárul a családok harmonikus életének megvalósításához. Lehetőség nyílik a hagyományok megélése, a generációk közti kapcsolattartásra, a közösségek létrejöttére, valamint arra, hogy ez országosan elterjedjen, ezzel is növelve akár a kisebb településeken a fiatalok helyben maradását.

Egyesületünk tagjai a bölcső átadásakor köszöntik a családokat, a szülők esetleges kérdései során tapasztalataikat át tudják adni, ezzel is segítve a család és a közösség összetartó erejét.

A Vándorbölcső program egy oda-vissza működő kapcsolattá válhat, ahol az anyuka egy olyan biztonságot adó közösség tagjává válik, ahova bátran fordulhat kérdéseivel, kéréseivel, problémáival. A helyi közösség a családok bevonásával képes lesz a folyamatos megújulásra a fennmaradásra, a hagyományok megélésére, átadására.

A helyi közösségeket elsősorban a személyes megkereséssel szeretnénk bevonni a projekt népszerűsítésébe. Mindemellett a családoknak szervezünk programokat, ahol szintén szeretnénk ismertetni a családokkal ezt a lehetőséget.

Magyarpolányban, Budapesten és Miskolcon is lehet bölcsőt igényelni a kisbabák fogadásához.,

mp1
bölcsők1