Vándorbölcső

177538252_1863731303778154_4215001582465275519_n

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAMOT több településen is elindítottuk már, mely alapító tagjaink tapasztalatára épül, mert Magyarpolányban hat évvel ezelőtt elkezdett Falubölcső és az erdélyi Vándorbölcső programnak az Egyesületben tovább gondolt változata. Célunk, hogy a Kárpát medencében minél több újszülött kapjon ajándékba egy-egy bölcsőt, melyet addig használhat, amíg ki nem növi.

Szépen beindult a vándorbölcső programunk. 2022 ősszén több bölcsőt is átadtunk.

Miskolcon 2023 április 29-én adtuk át a bölcsőt egy pici lány érkezéséhez. Zoé hamarosan élvezheti a száz éves bölcső kényelmét. Anyukája Blanka is azt vallja: eleink is tudták miért jó bölcsőben ringatni a kicsiket. Jó egészséget kívánunk a családnak!

                                         

Budapesten: Csodálatos új lakócska költözött a zuglói bölcsőnkbe. Sok kis és nagy kezecske fogja ringatni, és őrizni a nyugodt álmát.

Magyarpolányban: Vándorbölcsőnkkel ma is egy kedves családhoz látogattunk Ajkarendekre. Bernadett és Adrian családjának sok örömet kívánunk.

Miskolcon: 2022. december hónapban Miskolcon az egyik vándorbölcső Edina baba nyugodt alvóhelye lett néhány hónapra. Kazincbarcikán is lesz egy pici leányzó. Hanna hamarosan birtokba veszi a bölcsőt. Jó egészséget kívánunk a családoknak!

Úgy alakult, hogy minden bölcsőnk családhoz került, így most szívesen fogadunk bölcső felajánlást. Ha már csak útban van otthon a bölcső, akkor lehet belőle vándorbölcső. Kiállítjuk a Szinvaparkba ahol most nincs bölcső.

A kárpát-medencei összetartozást erősíti, hogy a bölcsők egy részét átadjuk egy másik régiónak, így az erdélyi kisbabákat magyarországi, a felvidékieket erdélyi, míg a magyarországiakat felvidéki bölcsőben fogják ringatni. Már nyolc olyan bölcső van, ami várja kis lakóját.

A Vándorbölcső program fontossága a mai helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a társadalmi összefogás, az egymásra való odafigyelés a segítés, az mind hozzájárul a családok harmonikus életének megvalósításához. Lehetőség nyílik a hagyományok megélése, a generációk közti kapcsolattartásra, a közösségek létrejöttére, valamint arra, hogy ez országosan elterjedjen, ezzel is növelve akár a kisebb településeken a fiatalok helyben maradását.

Egyesületünk tagjai a bölcső átadásakor köszöntik a családokat, a szülők esetleges kérdései során tapasztalataikat át tudják adni, ezzel is segítve a család és a közösség összetartó erejét.

A Vándorbölcső program egy oda-vissza működő kapcsolattá válhat, ahol az anyuka egy olyan biztonságot adó közösség tagjává válik, ahova bátran fordulhat kérdéseivel, kéréseivel, problémáival. A helyi közösség a családok bevonásával képes lesz a folyamatos megújulásra a fennmaradásra, a hagyományok megélésére, átadására.

A helyi közösségeket elsősorban a személyes megkereséssel szeretnénk bevonni a projekt népszerűsítésébe. Mindemellett a családoknak szervezünk programokat, ahol szintén szeretnénk ismertetni a családokkal ezt a lehetőséget.

Magyarpolányban, Budapesten és Miskolcon is lehet bölcsőt igényelni a kisbabák fogadásához.

mp1
bölcsők1