Vadásziné Krisztina

Az ÉKKŐ Egyesület Dunakeszin működő csoportja tevékenységét Vadászi Tiborné, Krisztina beszámolójából ismerhetjük meg.

Dunakeszin nincs hagyománya az idősebb korosztály körében az önkénteskedésnek, ezért a Nyugdíjas Klubban -Elnök asszonnyal együttműködve-tájékoztatót tartottunk és biztattuk a tagokat a csatlakozásra. Elsősorban a szívpárna programban való részvételre keresünk önkénteseket, de az ősz folyamán -önkormányzati támogatással- megszervezzük az Anyósklubot, melyhez szintén lehet csatlakozni.

Figyelmet fordítunk a kisgyermekes családokra, számukra résztvettünk a Városi Gyermeknapon, ahol mesehallgatásra, kézműveskedésre, rajzolásra vártuk a családokat.
Ezt a programot is felhasználtuk ismertségünk növelésére, az önkéntes munka sikerélményének megosztására. Figyelmet firdítunk a környezetünkben lévő, fogyatékos személyt nevelő családokra és felajánljuk értő, segítő szándékú közreműködésünket akár családi programokhoz, vagy a szülők “énidejének” megtartásához. Az ehhez szükséges tudás és tapasztalat megszerzése érdekében résztvettem a családokkal együtt tartott táborban Terényben, ahol sokat tanultam arról, hogyan kell “jól segíteni”.
Ezt egy 4 éves gyermekét vakon és egyedül nevelő anyukánál ki is próbálhattam. E programhoz is lehet csatlakozni.
Közreműködök az egyesület szervezeti életének szervezésében is, jelenleg a vajdasági csoport megszervezésén dolgozunk, ahol a szívpárna programba való bekapcsolódás lesz az első lépcső.
Kárpát-medencei közösségépítő munkánk eredményeként egy olyan összetartó közösség tagja lehet a programokban résztvevő, amely az önkéntesség, baráti kapcsolatok építése során igazi, határokon átnyúló, élő kapcsolatokat jelent.
Szervező: Vadásziné Krisztina   
+36203896136