Szívpárnák Dunakesziből Vácra

Szívpárnák sok szeretettel

Az Éltető Kapcsolatok Közössége által készített párnákat eljuttattuk a váci Jávorszky Ödön kórházba. A sebészeten dolgozó nővérek elmondták, nagyon örültek és köszönik, hiszen a frissen műtött betegek nagyon szeretik, örömmel használják a párnákat. Köszönték az önkéntesek munkáját, melyet ezúton továbbítunk.

Dunakesziben is elindult a szívpárnák készítése és ajándékozása.

Elkészültek az első szívpárnák az ÉKKŐ Egyesület és a Dunakeszi Nagycsaládosok Egyesülete együttműködésében, melyeket a mellműtött nők számára a Váci Jávorszky Ödön Kórház Sebészeti Osztályára juttatunk el. Az önkéntesek szeretettel és mielőbbi gyógyulást kívánva dolgoztak, melyért nagy köszönet.

Székelyföld

Az ÉKKŐ Egyesület Székelyföldön is készít szívpárnákat ajándékba. Egy kedves híradás készült róluk a napokban. Nézzétek meg most!  Katt ide!

Erdély

Erdélyben is szeretettel készítik és adományozzák az ÉKKŐ Egyesület aktív tagjai a párnákat. Itt megnézhetitek az Erdélyi TV-ben készített filmet  a Szívpárna programról. Katt ide a filmhez!

Magyarpolány

Magyarpolányban 2022. december közepén is  szívpárnákat varrtunk a mellműtött nők számára. Az Ékkő Egyesületünk tagjai az ország több pontján, és a határokon túl is szívvel-lélekkel varrják a szívpárnákat, melyeket aztán eljuttatunk az érintetteknek. A szívpárna ingyenes. Együttérzésünk jeleként és a megelőzés fontossága végett tevékenykedünk. Az időnk, az anyagi ráfordításunk a mi ajándékunk.

 Az Éltető Kapcsolatok Közössége folyamatosan készíti a szívpárnákat

A szívpárnáknak fontos feladata van a gyógyulásban, csökkentik a műtét utáni fájdalmat, ugyanakkor azt az üzenetet is közvetítik a beteg nőknek, hogy nem vagy egyedül ebben az embert próbáló helyzetben, mások gondoltak rád, a műtét utáni fájdalmakra, kényelmetlenségre, még ha személyesen nem is találkoztál velük.

A gyógyítás és a gyógyulás legfontosabb része természetesen az orvos és a beteg közötti kapcsolat. Elengedhetetlen ugyanakkor a mentális gyógyulás, a sorsközösség, a tapasztalatok megosztása a betegtársakkal, és a tágabb közösség bátorító ereje.

Célunk, hogy minden településen, ahol szívpárnákat varró ÉKKŐ csoportunk van, legyen a mellrákos nőknek önsegítő csoportja, kapjanak lelki és baráti támogatást, érezzék a közösség megtartó erejét, és legyen lehetőségük a kikapcsolódás, feltöltődés mellett, bekapcsolódni különböző segítő tevékenységekbe.

Nagy öröm, hogy Felvidéken általunk, a kassai és a királyhelmeci-nagykaposi csoportjaink aktív munkájával indult el a Szívpárna program.

Kassa

Kassáról kaptunk friss híreket a készülő szívpárnákkal kapcsolatban:

A hosszú forró nyár végén sikerült végre összejönnünk vatelin tépésre, párnatömésre. Hiszen június közepén tudtunk utoljára dolgozni. Amilyen nehezen tudtunk egyeztetni a kerttulajdonossal és a segítőkkel a végén hatan nagyon jó hangulatban, megbeszélve ügyes bajos dolgainkat, pontosítva jövőbeli terveinket, 55 párnát tömtünk meg az előzőleg megtépett vatelinnal.

Miskolc

A miskolci önkéntesek is nagyon lelkesek.

Szeptember 20-án szívpárna varrásra vártuk Miskolcon a Pontközpontba (Széchényi utca 19.) az önkéntes segítőket. 10:00 órától 11:30-ig vidám beszélgetés közben készítettük el a párnákat. Öröm volt együtt lenn! 57 párna készült el és küldjük a segítségre vágyóknak.

 

Köszönjük az önkéntesek munkáját!

A szívpárnák pontos útmutató szerinti elkészítéséhez az önkéntesek munkáján kívül textil- és töltőanyagokra van szükségünk.

Minden párnát ajándékba adunk!