Szeged

Az ÉKKŐ Egyesület tevékenységét Szegeden is az emberi kapcsolatok jellemzik családi, generációk közötti, baráti, és éltető kulturális tevékenységekkel.

ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE FOGYATÉKOS CSALÁDOK SEGÍTÉSÉRE. Aktívan vettünk részt a képzés kidolgozásában és megvalósításában. Már vannak olyan önkéntesek, akik a fogyatékos családtagot gondozó családok életét könnyítik meg egy kis önkéntes tevékenységgel. Telefonon is lehet egy kikapcsoló beszélgetést kérni és folytatni az ilyen családokban élőknek. A honlapról tájékozódhatnak az érdeklődők, hogy hogyan lehet igénybe venni a szolgáltatást.

ANYÓSKLUB, amit ONLINE és Dunakeszin is tartottunk már több alkalommal. Célunk, hogy a családon belüli szerepek és feladatok megbeszélésével, a másik elfogadását célzó, „jól segítés” gyakorlásával sok helyzetgyakorlaton és esetfeldolgozáson keresztül segítsük javítani a családon belüli kommunikációt. A foglalkozásokat folytatni fogjuk.

További tevékenységek az ÉKKŐ Egyesület szervezésében:

SZÍVPÁRNA VARRÓ CSOPORT.  Együttérzésünk és segítőkészségünk jeleként a mell- műtött nőknek egy-egy általunk varrt speciális szív alakú párnát ajándékozunk.

       

 

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAM-ban a bölcsők vándorolhat a családok szolgálatában. INGYENESEN használhatja a baba és ha már nincs rá szükség, mehet egy másik családhoz.

Ha tetszenek a tevékenységeink és van kedved részt venni benne, legyél önkéntes! Szívesen szervezünk olyan programokat melyek megszólítják az embereket és közösségeket kovácsolnak.

Miért jó önkéntesnek lenni? Olyan jó magadból adni, valakinek segíteni. Hasznára lehetsz a „nagy egésznek”, ezzel járulva hozzá a világ pozitívabbá tételéhez. Nagy szavak?!? A leghosszabb utak is egyetlen lépéssel kezdődnek el! Várunk! Jelentkezz!

Nagy Ida
info@eltetokapcsolatok.hu