Hogyan segítsek?

Szeretnél segíteni, de nem tudod hogyan. Volt olyan helyzet amikor érezted, hogy segíteni kell, de nem tudtad hogyan segíthetnél. A jelentkezőket felkészítjük a tudatos segítésre!

 Segíthetünk a mindennapi tevékenységekben. Ami nekünk könnyű az másnak lehet nehéz.

Mindent senki sem tud megtenni, de valamit mindenki tud tenni!

A fogyatékossággal élő családtag gyakran jelent bezártságot is, és a társadalom többi tagjától való elszigeteltséget a család számára.

A kapcsolati háló beszűkülése, komoly fizikai, lelki megterhelést jelent. Orvosi kutatások szerint a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők biológiai életkora gyorsabban nő a súlyos leterheltség, a tartós stressz miatt, gyorsabban öregszenek, és hamarabb halnak. Ezeknek a családoknak is segítőkre van szükségük.

Önkéntes segítők 20 órás 5 alkalomból álló online és személyes elméleti felkészítését  februárban indítottuk Budapesten és Miskolcon.   A gyakorlati felkészítést Terényben fogjuk tartani egy kellemes és hasznos együttlét keretében.  Tanítjuk a segítő beszélgetést, az értő figyelmet. A családsegítést koordinálni kell, a családoknak azt a hitét visszaadni, hogy van, aki figyel rájuk, meghallgatja őket, akinek ők fontosak. Mindig szükség van segítókre, de most a pandémia után, ezek a családok még jobban elszigetelődtek.

NEM VAGY EGYEDÜL

A súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekről, fiatalról, akár több évtizede gondoskodó családok magányát egy telefonos szolgálat elindításával is szeretnénk oldani. Egy megértő baráti beszélgetés sokat segít a nehézségek elviselésében.

Telefonokat fogadó magyarországi önkéntesek is hasznos információkat kapnak a képzésen. Ez a segítő tevékenység is szabadon választható  a képzés után.
A szolgálatunkat a sorstárs egyesületek közreműködésével tudjuk a családok tudomására hozni.

Az Személyes Segítők és a Nem vagy egyedül programot a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézethez beadott nyertes pályázatunk támogatásából valósítjuk meg 2023. júniusa és 2024. májusa között.

 Aki szeretne a programról többet tudni bátran telefonáljon vagy írjon e-mailt:
Budapesten: +3650 1234410,  info@eltetokapcsolatok.hu.
Miskolcon: +36 30 905 8113, lajtos.julianna@eltetokapcsolatok.hu