Sátoraljaújhelyi élmények Ági tollából

Az ÉKKŐ egyesület 2022. szeptember 8-11 között találkozót szervezett a sátoraljaújhelyi Rákóczi táborban. Mi Kassáról öten vettünk részt a találkozón
Az odaérkezésünk egy kicsit hektikusra sikeredett mert a GPS többünket megtréfált.
Nehezen találtuk meg a tábort az útépítések miatt Sátoraljaújhelyben. De kárpótolt minket a szép környezet és a kedves fogadtatás. Színes programjainkat nagyon élveztük.   

Meglátogattuk a Magyar Nyelv Múzeumát és a Kazinczy Ferenc mauzóleumát is. Élveztük a játékos feladatokat, beszélő helységneveket. Majd a Magyar Kálváriára mentünk fel. Másnap Sárospatakon megnéztük a Református Kollégium múzeumát és könyvtárát, majd a parkot, a várost és végül a várat. Megismerkedtünk az ágyúöntéssel.
Idegenvezetőnk Remeczki Imre volt, aki lelkesen és örömmel mesélt Sárospatak történelméről. A sok szép Makovecz Imre épületet is volt szerencsénk megcsodálni, legjobban az Árpád vezér gimnáziumot csodáltuk, belülről is.

Utolsó nap végül a gyönyörűen felújított borsi Rákóczi kastélyba látogattunk, ahol ép a Borsi Rákóczi fesztivál zajlott. A fesztivál ellenére minket talán jobban érdekelt a kiállítás, de az egy-egy érdekesebb kultúrprogramra időnként ki-ki néztünk. A nagy forgatagban búcsúztunk egymástól és haza indultunk.


A sok élmény ellenére is volt időnk egymásra, közös és egyéni beszélgetésekre. Péntek este Oláhné Julika tartott számunkra apósokkal kiegészült anyósklubot, amit mindannyian élveztünk, mivel eddig csak online változatban vettünk részt. Este volt időnk társas játékokat játszani. Új, és eddig ismeretlen fejlesztő, logikai játékokat tanultunk egymástól, hiszen mondhatni az egész Kárpátmedencéből voltunk.
Romániából: Sepsiszentgyörgy, Kálnok, Hegyköz, Nagyvárad.
Magyarországról: Budapest, Fót, Mohács, Pécs, Szeged, Ajka, Magyarpolány, Miskolc.
Szlovákiából: Kassa