Hogyan segítsek?

Szeretnél segíteni, de nem tudod hogyan. Volt olyan helyzet amikor érezted, hogy segíteni kell, de nem tudtad hogyan segíthetnél. Most itt a lehetőség! Felkészítünk a tudatos segítésre!

Jelentkezz ONLINE felkészítésünkre!
Vannak a környezetedben nehézséggel küzdő emberek, akiknek segítenél. A nehézségek elviselése könnyebb ha van aki segít. Egy kis segítség is sokat ér! Talán már egy kis beszélgetés is segíthet. Segíthetünk a mindennapi tevékenységekben. Ami nekünk könnyű az másnak lehet nehéz.

Mindent senki sem tud megtenni, de valamit mindenki tud tenni!

Megtanítjuk hogyan segíthetsz. Jelentkezés ITT

A fogyatékossággal élő családtag gyakran jelent bezártságot is, és a társadalom többi tagjától való elszigeteltséget a család számára.

A kapcsolati háló beszűkülése, komoly fizikai, lelki megterhelést jelent. Orvosi kutatások szerint a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők biológiai életkora gyorsabban nő a súlyos leterheltség, a tartós stressz miatt, gyorsabban öregszenek, és hamarabb halnak. Ezeknek a családoknak is segítőkre van szükségük.

Önkéntes segítők jelentkezését várjuk, akiknek 2023. január-februárban 20 órás 5 alkalomból álló online elméleti és márciusban gyakorlati felkészítést biztosítunk. Tanítani fogjuk a segítő beszélgetést, az értő figyelmet. A családsegítést koordinálni kell, a családoknak azt a hitét visszaadni, hogy van, aki figyel rájuk, meghallgatja őket, akinek ők fontosak. Soha ennyire nem volt fontos mindez, mint a pandémia után, amikor ezek a családok még jobban elszigetelődtek.

JELENTKEZÉS: KATT IDE

NEM VAGY EGYEDÜL

A súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekről, fiatalról, akár több évtizede gondoskodó családok magányát egy telefonos szolgálat elindításával is szeretnénk oldani. Egy megértő baráti beszélgetés sokat segít a nehézségek elviselésében.

Telefonokat fogadó magyarországi és külhoni önkéntesek jelentkezését is várjuk, a képzésre. Ez az önkéntes tevékenység is fontos és erről is kapnak hasznos információkat a képzésre jelentkezők.

A szolgálatunk lehetőségét a velük foglalkozó, értük létrejött sorstárs egyesületek közreműködésével tudjuk a családok tudomására hozni.

Az Személyes Segítők és a Nem vagy egyedül programot a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézethez beadott nyertes pályázatunk támogatásából valósítjuk meg 2022. júniusa és 2023. májusa között.

JELENTKEZÉS: KATT IDE

Várjuk segítő önkéntesek jelentkezését, akik szívesen részt vesznek a fenti felkészítések egyikén vagy mindkettőn. Aki szeretne a programról többet tudni vagy azonnal jelezné csatlakozási szándékát, bátran telefonáljon vagy írjon e-mailt: +3650 1234410, +3630 905 8113, info@eltetokapcsolatok.hu.