Miskolc

Az ÉKKŐ Egyesület Miskolcon működő csoportja tevékenységét az emberi kapcsolatok jellemzik családi, generációk közötti, baráti, és éltető kulturális tevékenységekkel. 

Ezen a nyáron sok új programmal segítettünk. Itt olvasható a beszámolónk: Ez történt a nyáron Miskolcon!

Megkezdte működését a SZUPER 60+ csoport

A nyugdíjba vonulás adhat időt és alkalmat mindenre. Sokan úgy közelednek a nyugdíjazásukhoz, mint olyan időszakhoz, amikor valóra válthatják saját élvezetikre irányuló álmaikat. Mi megoldást keresünk, amikor olyan önkénteseket várunk a „SZUPER 60+” csoportba, akik maguk is idősek. Arra vállalkoznak, hogy önkéntesként beszélgetnek, sétálnak, személyes kapcsolatot építenek ki a támogatást kérő idősebb emberrel.
Ezt a programot először Miskolcon indítottuk el. A csoportba várjuk az aktív időseket. 
Jelentkezés: +3630 905 8113, lajtos.julianna@eltetokapcsolatok.hu.

SZÍVPÁRNA VARRÓ CSOPORTUNK a Pontközpontban működik, melynek lényege, hogy együttérzésünk és segítőkészségünk jeleként a mell- műtött nőknek egy-egy általunk varrt speciális szív alakú párnát ajándékozunk. 2023. április 25-én is szorgosan dolgozza a szívpárna készítő csoport. 50 db párna segítheti a gyógyulást. 6 évestől 90 éves önkéntesig mindenki örömmel vett részt a foglalkozáson.

 

         

ANYÓSKLUBOT Miskolcon a Pontközpontban tartottuk, hat alkalommal. Célunk, hogy a családon belüli szerepek és feladatok megbeszélésével, a másik elfogadását célzó, „jól segítés” gyakorlásával sok helyzetgyakorlaton és esetfeldolgozáson keresztül segítsük javítani a családon belüli kommunikációt. A foglalkozásokat folytatni fogjuk.

   

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAM-ban most négy bölcső vándorolhat a családok szolgálatában. INGYENESEN használhatja a baba és ha már nincs rá szükség, mehet egy másik családhoz.

Miskolcon 2023 április 29-én adtuk át a bölcsőt egy pici lány érkezéséhez. Zoé hamarosan élvezheti a száz éves bölcső kényelmét. Anyukája Blanka is azt vallja: eleink is tudták miért jó bölcsőben ringatni a kicsiket. Jó egészséget kívánunk a családnak!

                                              

Vándorbölcső átadás Miskolcon   

ÖNKÉNTESEK FOGYATÉKOS CSALÁDOK SEGÍTÉSÉRE. Miskolcon is vannak olyan önkéntesek, akik a fogyatékos családtagot gondozó családok életét könnyítik meg egy kis önkéntes tevékenységgel. Telefonon is lehet egy kikapcsoló beszélgetést kérni és folytatni az ilyen családokban élőknek.

Kérj segítséget itt!

Beszélgethetünk: katt ide!
Ha tetszenek a tevékenységeink és van kedved részt venni benne, legyél önkéntes!

A fogyatékossággal érintett családokban önkéntes segítők tudnak egy kis énidővel segíteni, és a telefonos szolgálat is lehetőséget ad egy kis beszélgetésre. 

Az Aktív Időskor Központ tagjai számára hasznos programokat szervezünk, önvédelmi és életmentő képzés, jóga és idősek tornája, társasjáték klub és érdekes előadások formájában. Örömmel várjuk új önkéntesek jelentkezését bármelyik csoportunkhoz.
Mi is azt valljuk: Az életben nem az évek számítanak, hanem az élet számít az években!

Miért jó önkéntesnek lenni?
Olyan jó magadból adni, valakinek segíteni. Hasznára lehetsz a „nagy egésznek”, ezzel járulva hozzá a világ pozitívabbá tételéhez. Nagy szavak?!? A leghosszabb utak is egyetlen lépéssel kezdődnek el! 
Várunk! Jelentkezz!
Csoportvezető: Oláhné Lajtos Julianna, info@eltetokapcsolatok.hu vagy +36 30 9058113