Marosvásárhelyi Rádió augusztus 28.

Második napunk itt a Vásárhelyi Forgatagon, kihelyezett stúdiónk műsorvezetői, szerkesztői Rákóczi Kinga, Szuszámi Zsuzsa, Ila Ildikó, Boér Károly és Szász Edit.

Első vendégeink három rendkívüli hölgy, Szövérfi Melinda, Tószegi Judit és Lehőcz Mónika, a téma pedig a jó anyóssá válás! Ez valószínűleg minden felnőtt generációt közvetlenül érint. Mit kell tennünk ahhoz, hogy jó anyóssá váljunk? Szövérffi Melinda hamarosan Vásárhelyen anyósklubot fog indítani.

Hogyan tudunk valamiben úgy előrelépni, hogy a másik félnek nem is kell változnia? Mert a családi rendszert így is lehet jól alakítani! Tanuljunk egymástól, a menyünktől, lépjünk kicsit vissza, ihletődjünk abból az időszakból, amikor mi magunk is ifjú menyek voltunk. A profi anyósok hoztak egy tesztet is, amely révén segítenek elgondolkozni a témán. Biztos nagy igény lesz rá, mármint a klubra – állapítottuk itt meg közösen a rádiós beszélgetés alatt. Általában a fiús anyósokkal van a baj, a lányos anyósok azok kissé mások.

A kommunikációra kell épüljön a kapcsolat, mint minden területen. Ha feszült a kapcsolat a két generáció között, akkor a gyerekeink is érzékelik ezt, hogy megromlott a kapcsolat. Fontos az önismeret, hogy jó viszony alakulhasson ki! A családi kapcsolat javításához a mesék is hozzájárulhatnak, ilyen szálakat is bekapcsolhatnak az anyósklubba. Nagyon sok anyósvicc is kering, és ez is rávilágít a dolgok negatív oldalára, akárcsak a mesék – vélte Rákóczi Kinga. De az anyósklub működtetői a mesékből is a pozitív példákat próbálják kiszűrni, és a tanulságot levonni.

A három anyósszakértő hölgyet az Éltető kapcsolatok Közösség Ékkő nevű sátorban találják meg, és ott sok más közérdekű témával is kapcsolatba kerülhetnek.