Ilyen volt a Földrajz Éjszakája az ÉKKŐ Egyesülettel – 2024

Hallottatok már a Földrajz Éjszakájáról vagy angolul #GeoNight-ról? 2017-ben indította el akkor még nemzeti szinten a Francia Földrajzi Társaság, ami később európai majd az egész világot átfogó izgalmas eseménysorozattá nőtt.

Az ÉKKŐ Egyesülettel harmadik éve veszünk részt benne, idén a vízet választottuk témának.

BUDAPEST

Zugló a mi szűkebb hazánk, amin keresztül folyik a kedves Rákos-patak. Sokunkat foglalkoztatnak ilyen kérdések: Mi az a revitalizáció, amiről annyiszor hallunk? Fontos-e ez nekünk? Tehetünk-e érte? Ki nyerjen, kell-e szurkolnunk a szúnyog és az ember versenyében? Van-e egyáltalán verseny?

Budapesten a Rákos-patak partján sátáltunk, és beszélgettünk Tildyné Ruh Borbála biológia- és földrajztanárral, április 5-én 16 órakor az Egressy – Rákos-patak sarkán!

A segítségetekkel feltettük Zuglót a #GeoNight világtérképére! 🙂

NAGYVÁRAD, HEGYKÖZSZENTMIKLÓS

Hegyközszentmiklóson is volt séta április 5-én a nemzetközi FÖLDRAJZ ÉJSZAKÁJÁN. A Strand- és Gyógyfürdőnél 15 órakor vártuk a résztvevőket . 16: 00 órakor ONLINE  kapcsolódtunk az ÉKKŐ Egyesület többi csoportjával, akik szintén éltető víz parton voltak. Mindenkit örömmel  vártunk a nagyváradi és hegyközszentmiklósi ÉKKŐ tagok.

FÓT

A fótiak a Somlyó-tónál várták a Földrajz Éjszakáján a természetbarátokat.

MOHÁCS

Mohácson is volt séta a FÖLDRAJZ ÉJSZAKÁJÁN. A Kompkikötőnél vártuk a résztvevőket és sétáltunk az éltető vizek mentén. 17: 00 órakor ONLINE  kapcsolódtunk az ÉKKŐ Egyesület többi csoportjával, akik szintén éltető víz parton lesznek. Mindenkit örömmel várt Magdaléna és csoportja.

MISKOLC, MISKOLC-TAPOLCA

Miskolcon a Barlang fürdőnél találkoztunk 16:30-kor. 17:00-KOR bekapcsolódtunk az ÉKKŐ Egyesület ONLINE találkozójába.

……………………………………………………………………………………………..