Idősek Világnapja

Minden év október 1-jén az Idősek Világnapján az egész világon kiemelten foglalkoznak azzal, mennyire fontos, hogy elismerjük és tiszteljük az idősebb generációk hozzájárulását az egészséges társadalom kialakulásához. Az idősebbek hosszú évtizedek alatt számtalan értékes tapasztalatot gyűjtöttek, amelyeket megoszthatnak és átadhatnak a fiatalabb generációknak. Az idei évben különösen fontos, hogy megmutassuk támogatásunkat és figyelmünket az idősek iránt, mivel a világjárvány kihívások elé állította ezt a sebezhető csoportot. 

Az Idősek Világnapja tökéletes alkalom arra, hogy új önkénteseket toborozzunk és együttműködésre buzdítsunk mindenkit, hogy segítsen az időseknek, akiknek szükségük lehet támogatásra és társaságra. Mi most létre hozzuk a SZUPER 60+ önkéntes csoportot.

Miért SZUPER 60+?

A SZUPER 60+ név azt hangsúlyozza, hogy az idősek életkoruktól függetlenül lehetnek fiatalosak és életörömmel telik. Ők azok, akik még mindig aktívak, és szívesen segítenek másoknak. Ők azok, akik meghallgatják az idősebbek történeteit, segítenek nekik a bevásárlásban, vagy csak egy jó beszélgető társaságában időznek.

 A SZUPER 60+ program nem csak az időseknek segít, hanem lehetőséget nyújt az önkénteseknek arra , hogy új barátságokat kössenek, új dolgokat tanuljanak és olyan élményeket szerezzenek, amiket sosem felejtenek el.

Hogyan lehetsz részese a SZUPER 60+ programnak?

Nagyon egyszerű! Keresd meg az ÉKKŐ Egyesület helyi csoportját. Jelentkezz önkéntesnek, és egy kis felkészítés után, állj készen arra, hogy segítsd az idős embereket, akiknek szükségük van a támogatásodra. Írj nekünk az eltetokapcsolatok.info@gmail.com címre.

Ennek a programnak a sikeréhez elengedhetetlen a közösség részvétele és támogatása. Szeretnénk megkérni Téged, hogy vegyél részt ebben az egyszerű, de annál fontosabb lépésben: tölts ki egy rövid kérdőívet, amellyel segíthetsz bennünket megérteni, milyen területeken van szükség segítségre az idősebb lakosok körében.
A kérdőív kitöltése csak néhány percet vesz igénybe, és nagy segítség lesz számunkra abban, hogy az önkénteseket azokhoz az idősebb emberekhez irányítsuk, akiknek a leginkább szükségük van rájuk.

Az űrlap kitöltéséhez: KATT IDE