Ez történt a nyáron – ÉKKŐ Miskolc

Vagyunk néhányan Miskolcon, akik szívesen szervezünk programokat idősebb társaink számára. Az Aktív Időskor Központ egy lazán szerveződő csoport azok számára, akik szívesen vesznek részt közösségi eseményeken. Vannak segítőink, akik önkéntes munkában tartanak ingyenes foglalkozásokat.

Az Etka-jóga foglalkozást, kéthetente hétfőn reggel Kanizsai Gyuláné Szabó Rózsa vezeti és az Éltető Kapcsolatok Közössége oldalon van lehetőség a részvételre regisztrálni.

Idősebbek tornája szintén kéthetente, állva és széken ülve megmozgatja meg az izmokat. Foglalkozást Oláhné Lajtos Julianna tartja, önkéntesen.

Keddenként Meridián tornát tart Soltészné Farkas Judit önkéntes tréner. A vidám foglalkozást egy kis tánccal fejezik be minden alkalommal.

Már a második évfolyammal folytatódik az Angol tanfolyam, amit Juhász Sándorné önkéntes munkában tart a lelkes kis csoportnak minden csütörtökön.

Idén szeptembertől elindult a német tanfolyam is az Aktív időskor Központban. Galambos Katalin tartja, szintén önkéntes munkában, kezdő nyelvtanulóknak, minden hétfőn.

Ismét indul az önvédelmi képzés, amit Mellik Béla 7. dan jujitsu bajnok tart idősek számára Ezt a képzést azért találtuk ki, hogy edzettebbek legyünk mi idősebbek és legyen egy kis önbizalmunk, amikor kilépünk az utcára egyedül. Nagyon nagy népszerűségnek örvend ez a fajta képzés, és ezt is az ÉKKŐ Egyesület szervezte meg a részvevők számára.

Szívesen adunk hírt egy önszerveződő csoport tevékenységéről is.  Az Aktív Időskor Központ termében Minden csütörtökön tart foglalkozást a Papírfonó csoport, Závodszki Ferencné Éva vezetésével.

Rendszeresen vannak előadások, melyek nagy érdeklődést váltanak ki a csoportban. Köszönettel tartozunk önkéntes előadóinknak, akik szívesen jönnek közénk és élvezetes előadásokkal örvendeztetnek meg minket.

Önkéntesekkel szerveztük meg az ügyeletet is a közösségi teremben, hogy hétfőn, kedden és csütörtökön, a programokon kívüli időszakokban is lehessen használni az edzőgépeket.  

Ezen a nyáron is készültek szívpárnák a Pontközpontban. Lelkes önkénteseink varrják a párnahuzatokat, tisztítják a tömőanyagot és kis csoportban megtömik a párnákat, megmérik a súlyát és bevarrják a tömőnyílást. Azután már küldjük is a gyógyulni vágyóknak. Miskolcon és szerte a Kárpát medencében használják az általunk készített párnákat, melyeknek szív alakja a készítők szeretetét is közvetíti a gyógyulók felé, a műtétek után.

Vándorbölcső programunkat nagyban segíti, hogy Miskolcon a Szinvaparkban van lehetőségünk kiállítani a bölcsőinket.

Már hat bölcsőt tudunk átadni használatra a fiatal családoknak ingyenes használatra, addig amíg a gyermek ki nem növi. Azután egy másik család örülhet a baba nyugalmát, nyugtatását segítő vándorbölcsőnek. Köszönet a bölcsőt adományozóknak, és további adományozóknak, akik átadják nekünk a már nem használt bölcsőjüket.

Új kapcsolatokat is sikerül kialakítani a bölcsők által. Szikszón a Biztos Kezdet Gyermekház vezetője Tizedes Andrea is jó lehetőséget látott a vándorbölcső használatára.

Így került hozzájuk egy bölcső, amit ezután az ottani anyukák használhatnak majd. 
Egy kedves foglalkozás keretében adtuk át a vándorbölcsőt a közösségnek.

Aktívan működik a SZUPER 60+ segítő önkéntes csoportunk is. Idős emberek segítenek idősebb társainknak kapcsolatot tartani, aktivitásukat megőrizni. Új önkéntesek képzése hamarosan ismét indul Miskolcon.

Köszönet a sok önkéntesnek, aki lehetővé teszi sokak számára a hasznos elfoglaltságot, az egymással való kapcsolódást, az új információk megismerését, és egyéb az egészséget, boldog nyugodt életet közvetítő szolgáltatásokat adnak egymásnak és másoknak.  

Miskolci csoportunk munkájáról Oláhné Lajtos Julianna adott tájékoztatást.

 

1 thought on “Ez történt a nyáron – ÉKKŐ Miskolc”

  1. Valkovics István

    Valkovics István vagyok nagy örömmel adtam tájékoztatást a kerekesszékesek világáról hátrányáról. A bolt listát kimondottan örömmel adtam közre, hogy mást segítsen a begyűjtöt tapasztalatok közzététele. Tisztelt Valkovics István

Comments are closed.