Dunakeszi

Az ÉKKŐ Egyesület tevékenységét Dunakeszin az emberi kapcsolatok jellemzik családi, generációk közötti, baráti, és éltető kulturális tevékenységekkel.

Dunakesziben folytatott szervezőmunkájáról Vadászi Tiborné, Krisztina beszámolóját olvashatjátok!

SZÍVPÁRNA VARRÓ CSOPORTUNK működik Dunakeszin.  Együttérzésünk és segítőkészségünk jeleként a mell- műtött nőknek egy-egy általunk varrt speciális szív alakú párnát ajándékozunk.

Dunakeszin nincs hagyománya az idősebb korosztály körében az önkénteskedésnek, ezért a Nyugdíjas Klubban -Elnök asszonnyal együttműködve-tájékoztatót tartottunk és biztattuk a tagokat a csatlakozásra. Elsősorban a szívpárna programban való részvételre keresünk önkénteseket, de az ősz folyamán -önkormányzati támogatással- megszervezzük az Anyósklubot, melyhez szintén lehet csatlakozni.

Figyelmet fordítunk a kisgyermekes családokra, számukra résztvettünk a Városi Gyermeknapon, ahol mesehallgatásra, kézműveskedésre, rajzolásra vártuk a családokat.
             
Ezt a programot is felhasználtuk ismertségünk növelésére, az önkéntes munka sikerélményének megosztására. Figyelmet fordítunk a környezetünkben lévő, fogyatékos személyt nevelő családokra és felajánljuk értő, segítő szándékú közreműködésünket akár családi programokhoz, vagy a szülők “énidejének” megtartásához. Az ehhez szükséges tudás és tapasztalat megszerzése érdekében résztvettem a családokkal együtt tartott táborban Terényben, ahol sokat tanultam arról, hogyan kell “jól segíteni”.
          
Ezt egy 4 éves gyermekét vakon és egyedül nevelő anyukánál ki is próbálhattam. E programhoz is lehet csatlakozni.
Közreműködők az egyesület szervezeti életének szervezésében is, jelenleg a vajdasági csoport megszervezésén dolgozunk, ahol a szívpárna programba való bekapcsolódás lesz az első lépcső.
Kárpát-medencei közösségépítő munkánk eredményeként egy olyan összetartó közösség tagja lehet a programokban résztvevő, amely az önkéntesség, baráti kapcsolatok építése során igazi, határokon átnyúló, élő kapcsolatokat jelent.

Ha tetszenek a tevékenységeink és van kedved részt venni benne, legyél önkéntes! Szívesen szervezünk olyan programokat melyek megszólítják az embereket és közösségeket kovácsolnak.

Miért jó önkéntesnek lenni? Olyan jó magadból adni, valakinek segíteni. Hasznára lehetsz a „nagy egésznek”, ezzel járulva hozzá a világ pozitívabbá tételéhez. Nagy szavak?!? A leghosszabb utak is egyetlen lépéssel kezdődnek el! Várunk! Jelentkezz!

Dunakeszi: Vadászi Tiborné Krisztina
info@eltetokapcsolatok.hu