Budapest

Az ÉKKŐ Egyesület Budapesti csoportja a város helyzetéből adódóan központi helyet foglal el az Egyesület életében, a tevékenységek szervezésében, a pályázatok írásában és megvalósításában.

A tagok minden egyesületi tevékenységben részt vesznek, és bekapcsolódnak a közeli-távoli csoportok tevékenységeibe.

Szülősegítő 2022 – Egy éve szervezzük a Szülősegítő programunkat, amelynek keretében lelkes önkéntesekkel segítünk olyan családoknak, akik sérült családtaggal élnek. 2022 őszén várjuk újabb önkéntesek jelentkezését , hogy az online elméleti, majd személyes gyakorlati felkészítés után bekapcsolódjanak a Nem vagy egyedül és az Otthoni Segítők programjaink igazán lélekemelő munkájába, aminek az idén a „Természetesen Együtt” címet adtuk.

A közösségi média mellett személyes jelenlétünkkel szeretnénk az Egyesületünket népszerűsíteni, önkénteseket és támogatókat találni a munkánkhoz. 2022. szeptember 24-én a Zuglói Civilek Uccája  rendezvényen vettünk részt, ahol az érdeklődők izgalmas kérdőívet tölthettek ki az önkéntesség témakörében. A kérdőív kiértékelését közösen végeztük, ami lehetőséget adott jóízű beszélgetésekre.

Anyósklub – Az Anyósklub programunk tervezésében, megvalósításában 2021 őszétől intenzíven részt veszünk. Az online találkozások után a programhoz kapcsolódóan szerveztük meg az „Együtt könnyebb – Gordon-szemléletű tréning anyósoknak és leendő anyósoknak”  programot 2022. június 11-én a Zuglói Civil Centrumban. A visszajelzések alapján dolgozunk a folytatáson.

Szívpárna – Kimondhatatlanul fontosnak tartjuk, hogy mindenkihez eljusson egy szívpárna, akinek szüksége van rá. Hálásak vagyunk azért, hogy az egész ÉKKŐ Egyesület egyöntetűen odaállt a Szívpárna program mellé és külön köszönjük a Miskolci csoportnak, hogy folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a Budapesti csoporthoz érkező kéréseknek eleget tudjunk tenni.

Vándorbölcső – Jelenleg két bölcső várja Budapesten, hogy újabb kis lakók örüljenek nekik életük első néhány hónapjában. Örömmel fogadjuk újabb bölcsők felajánlását, hogy minél több kisbabás családnak tudjunk a békés ringatáshoz bölcsőt biztosítani a születés utáni hónapokban.

Ide jöhet a kép, amikor Márton átadja a bölcsőt. Ez csak a fb-on van. küld el kérlek

Földrajz Éjszakája – Készüljünk együtt a Földrajz Éjszakája 2022 programra! Hihetetlen élmény volt, amikor 2021. április 1-én az Egyesület hét helyi csoportja közel azonos időpontban a saját településének egy kiemelt természeti pontjára baráti sétát szervezett, majd a „Szimultán Csillagösvényeken” haladó csapatok 18 órakor összekapcsolódtak az éterben, határokon keresztül. 2022 őszén elkezdjük a készülést a Földrajz éjszakája 2022-es nemzetközi programra, ezért kis kirándulásokat szervezünk több ÉKKŐ ponton könnyű sétával elérhető helyekre.

Akit bármelyik programunk érdekel, aki szívesen bekapcsolódna a fenti tevékenységek bármelyikébe, bátran keresse a Budapesti csoportot.

Lehőcz Monika
+3650 123 4410
lehocz.monika@eltetokapcsolatok.hu