A Földrajz Éjszakája 2024

Hallottatok már a Földrajz Éjszakájáról vagy angolul #GeoNight-ról? 2017-ben indította el akkor még nemzeti szinten a Francia Földrajzi Társaság, ami később európai majd az egész világot átfogó izgalmas eseménysorozattá nőtt.

Az ÉKKŐ Egyesülettel harmadik éve veszünk részt benne, idén a vízet választottuk témának.

BUDAPEST

Zugló a mi szűkebb hazánk, amin keresztül folyik a kedves Rákos-patak. Sokunkat foglalkoztatnak ilyen kérdések: Mi az a revitalizáció, amiről annyiszor hallunk? Fontos-e ez nekünk? Tehetünk-e érte? Ki nyerjen, kell-e szurkolnunk a szúnyog és az ember versenyében? Van-e egyáltalán verseny?

Ha Ti is kíváncsiak vagytok a válaszokra, van kedvetek egyet sétálni a Rákos-patak partján, és beszélgetni Tildyné Ruh Borbála biológia- és földrajztanárral, akkor találkozzunk április 5-én 16 órakor az Egressy – Rákos-patak sarkán!

Gyertek, hogy a segítségetekkel feltegyük Zuglót a #GeoNight világtérképére! 🙂

NAGYVÁRAD, HEGYKÖZSZENTMIKLÓS

Hegyközszentmiklóson is lesz séta április 5-én a nemzetközi FÖLDRAJZ ÉJSZAKÁJÁN. A Strand- és Gyógyfürdőnél 15 órakor várjuk a résztvevőket . 16: 00 órakor ONLINE fogunk kapcsolódni az ÉKKŐ Egyesület többi csoportjával, akik szintén éltető víz parton lesznek. Mindenkit örömmel hívnak és várnak a nagyváradi és hegyközszentmiklósi ÉKKŐ tagok.

FÓT

A fótiak a Somlyó-tónál várták a Földrajz Éjszakáján a természetbarátokat.

MOHÁCS

Mohácson is lesz séta a FÖLDRAJZ ÉJSZAKÁJÁN. A Kompkikötőnél várjuk a résztvevőket és sétálunk az éltető vizek mentén. 17: 00 órakor ONLINE fogunk kapcsolódni az ÉKKŐ Egyesület többi csoportjával, akik szintén éltető víz parton lesznek. Mindenkit örömmel vár Magdaléna és csoportja.

MISKOLC, MISKOLC-TAPOLCA

A FÖLDRAJZ ÉJSZAKÁJÁN Sétáljatok velünk! Miskolcon a Barlang fürdőnél találkozunk 16:30-kor. 17:00-KOR bekapcsolódunk az ÉKKŐ Egyesület ONLINE találkozójába. A vizek mentén több helyen ünnepeljük a Földrajz Napját. Mindenkit örömmel várunk a sétára.

……………………………………………………………………………………………..