A Földrajz Éjszakája 2022

SZIMULTÁN CSILLAGÖSVÉNYEKEN jártunk, a Földrajz Éjszakáján 2021. április 1-én!

Az ÉKKŐ Egyesület helyi csoportjaival a Kárpát-medence négy régiójának hét ÉKKŐ pontján szerveztünk április 1-én, péntek délutáni vidám, üdítő sétát, amelyre hívtuk a barátainkat, ismerőseinket és minden természetszerető embert egy közeli, érdekes helyre. Megcsodáltuk a naplementét, ha tudtuk, de az eredetileg tervezett csillagvizsgálat helyett több helyen az esernyőink tettek jó szolgálatot.

Nagyon jól éreztük magunkat, egytől-egyig, minden csapat, különösen akkor, amikor a Zoom-on „határtalanul” összekapcsolódtunk, és egymás szavába vágva örültünk. 😊

Bejelentkeztünk élőben https://www.facebook.com/742182593/videos/522334959438166/, és készítettünk szuper fényképeket, videókat, amiket a programokkal együtt meg lehet nézni itt: https://www.geonight.net/category/magyarorszag/ vagy a képgalériában.

Világraszóló élmény volt sétálni, „találkozni” a modern telekommunikációs eszközök segítségével, és érezni, hogy részesei vagyunk annak a nemzetközi eseménynek, amikor 30 országban, közel egy időben több, mint 220 programban természetszerető emberek találkoznak, együtt vannak, tanulnak valamit a környező világról, és örülnek a világnak. Napokkal később is még egy méterrel a föld felett jártunk az átélt eseményektől.

Máris elkezdtünk készülni a 2023-as Földrajz Éjszakájára. A Hegyikristály csoportunk vezetésével rendszeressé tesszük ezeket a „sétákat”, kialakítunk hozzá egy tematikát, pl. Év fája, gyógynövények érése, stb., amit megosztunk egymással, és ki-ki a saját helyén rendszeresen könnyű sétát szervez. Bízunk benne, hogy sokakat magával ragad a lelkesedésünk, örömmel fogadjuk a sétáinkhoz csatlakozók jelentkezését.

A 2023-es Földrajz Éjszakáján még sokkal többen leszünk együtt ÉKKÖVEK, és együtt fogjuk ünnepelni az életet, és örülünk a szépséges világunknak.

 

……………………………………………………………………………………………..

Hálásan köszönjük a 150 éves Magyar Földrajzi Társaságnak a hazai szervezést és a programok közzétételét a honlapjukon: https://foldrajzitarsasag.hu/rendezvenyek/night-of-geography/219-foldrajz-ejszakaja;

az európai földrajzi társaságokat összefogó EUGEO-nak pedig a rendezvénysorozat meghirdetését, és koordinálását. Mind a 2022-es, mind a korábbi események visszakereshetők itt: https://www.geonight.net/geonight-2022-events-map/

Szeretettel kívánunk mindenkinek jó böngészést, kíváncsiságot, rácsodálkozást és kedvet a csatlakozáshoz!